fbpx
En liten kort introduktion om Skrea Ost och vad Monica och djuren har för sig i Skrea. Här får du uppdateringar och du får läsa om kossorna, de andra djuren och om ost.

Om oss

 

Jag som bor på Kullagård heter Monica Bondeson, och är född och uppvuxen på gården, som min pappa köpte 1946. Tidigare ägde jag den tillsammans med min bror Mats, men sedan 2000 är jag ensam ägare. På gården har det tidigare funnits mjölkkor, grisar, stutar och höns. Vi har också i många år haft fjordhästar som många sett beta i hagarna utmed gamla E6, men numera är katterna de enda djuren här.

Vi som bor på Kullsgärde heter Ingela och Kjell Harryson och sönerna Daniel och Niklas. Vi köpte gården 1977 av Kjells farbror, och 1979 kom de första korna hit. Då var de elva stycken, men antalet har ökat efterhand, och vi har byggt till och byggt nytt eftersom. Nu finns det plats för 160 kor som mjölkas i två robotar. Våra två söner är nu också delägare i familjeföretaget.

1 maj brukar vi få många gäster på gården. Då ordnar vi det uppskattade Ko-släppet i samarbete med Arla. Det är också till Arla som vi levererar all mjölk som inte går till Skrea mejeri.

På gården finns också får, en bagge och 25 tackor och som tillsammans med sina lamm betar på Grimsholmens naturreservat. Där finns även ett 40-tal kvigor sommartid, från maj till oktober. Vi har också två vallhundar.